Zie foto's (10)
La mythique 21 2024

La Mythique 21

Sport, Bijeenkomst, Wielersport, Fietsen in Le Bourg-d'Oisans
 • De Mythique 21 is een bijeenkomst van fietsers met een passie voor oude vintage fietsen, de geschiedenis van de wielersport en de Tour de France. Fietsen uit de jaren '50 tot '80 en vintagekleding !

 • Om ze te volgen, de beroemde Peugeot 203 “Tour de France”! Een vintage juweeltje! In 1954 plaatsten de kranten l'Equipe en Le Parisien Libéré een bestelling bij Peugeot voor twaalf 203 specials om de Tour de France te volgen. Het belangrijkste kenmerk van deze 4-zits roadster is de afwezigheid van deuren. Ze werden gemaakt op basis van de 203 cabriolet, bekend om zijn degelijkheid en wendbaarheid. Het is een automodel dat tegenwoordig zeer zeldzaam is geworden omdat er maar zestien...
  Om ze te volgen, de beroemde Peugeot 203 “Tour de France”! Een vintage juweeltje! In 1954 plaatsten de kranten l'Equipe en Le Parisien Libéré een bestelling bij Peugeot voor twaalf 203 specials om de Tour de France te volgen. Het belangrijkste kenmerk van deze 4-zits roadster is de afwezigheid van deuren. Ze werden gemaakt op basis van de 203 cabriolet, bekend om zijn degelijkheid en wendbaarheid. Het is een automodel dat tegenwoordig zeer zeldzaam is geworden omdat er maar zestien exemplaren van zijn gemaakt. De eerste verschijning was in de Tour van 1954 en werd gebruikt tot 1965, later vervangen door de 404 Tour de France. De originele kleur is off-white en is voorzien van een zwarte kunststof kap. Met een 4-cilinder lijnmotor had hij een topsnelheid van 120 km/u.

  De route: start vanuit het centrum van Bourg d'Oisans richting de Pont de La Paute, dan neemt de groep de groene weg voordat ze aan hun "gegroepeerde" beklimming beginnen. Op 200 meter van de officiële finish kunnen de fietsers zich uitleven met een eindsprint!

  Het podium en de presentatie van de gele trui zal worden opgedragen aan Alpe d'Huez, gevolgd door een tentoonstelling van hun fietsen rond een snack en uitwisseling met toeristen. Daarna is het tijd voor de afdaling via Huez - Le Pas de la Confession - Villard Reculas - Allemond waar de terugkeer naar Bourg-d'Oisans zal zijn via de Voie Verte met rond 16.30 / 17 uur tentoonstelling van hun fietsen.
 • Gesproken talen
  • Frans
 • Groepen
  • 100  Maximum aantal personen
 • De 7 juli 2024
 • Vast tarief
  van 21 € tot 40 €
Uurroosters
Uurroosters
 • De 7 juli 2024
Sluiten