Oz EteVue d'ensemble du village d'Oz et du lac du Verney avec la montagne en arrière plan
©Oz Ete |OT Oz en Oisans

Cultuur en erfgoed

Ontdek in de musea of tentoonstellingsruimte in het dorp de geschiedenis van de hydro-elektriciteit, het erfgoed: de oude mijnen van Oisans, geschiedenis en ook culturele en artistieke tentoonstellingen.

resultaten
De grootste keuze om uw verblijf voor te bereiden
Lijst
Kaart
Een tentoonstellingsruimte

in het hart van het dorp

Expositiehal in Oz Village

Gelegen in het hart van het dorp in een typisch Oisans huis, worden er tentoonstellingen en conferenties gehouden over verschillende thema’s:

Tentoonstelling “A la découverte des Mines de l’Oisans”

Gelegen in het hart van de vallei van Eau d’Olle, verheft Oz 3300 zich van 800 tot 1350 m boven zeeniveau tussen Belledonne en de Grandes Rousses.Sinds de jaren 1980 worden archeologische onderzoeken uitgevoerd in het Rousses-massief om de activiteit van voormalige mijnsites te lokaliseren, dateren en analyseren. Onder de ontdekte vindplaatsen bevinden zich lood-, koper- en zilvermijnen die werden geëxploiteerd vanaf de protohistorie tot het moderne tijdperk. De overblijfselen van een grote mijn werden zo’n twintig jaar geleden ontdekt boven het Lac du Milieu. De verdwijning van het ijs en de sneeuw die de mijnen blokkeerden, maakte het mogelijk om ze te bestuderen. Deze tentoonstelling nodigt je uit om de resultaten van dit onderzoek te ontdekken.

Sluiten