ErvaringDe avond van een pelsjager
Soirée Trappeur autour du feuSoirée Trappeur autour du feu
©Soirée Trappeur autour du feu|OT Oz 3300 / CR

De avond van een pelsjager

Een wild uitje op een steenworp afstand van het resort? Het is mogelijk! Erwin & Barbara verwelkomen u en hun roedel Siberische Huskies voor een… heel bijzonder uitje. Trek je sneeuwschoenen aan, zet je muts en handschoenen op, en we nemen je mee het bos in om opnieuw contact te maken met je trappersgeest als de avond valt!

Het eerste contact

met de honden

De ontmoeting met de husky’s is altijd een speels en magisch moment, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Het is een emotionele ervaring. Bovenal leer je het algemene gedrag van de honden te decoderen: hoe ze te begroeten, te benaderen, te respecteren… Neem voor deze trapperavond de tijd om je wandelmaatje te kiezen, want je zult er tijdens het hele uitstapje voor moeten zorgen. Net als met mensen zijn er ook affiniteiten met dieren. Aarzel niet om Barbara te vragen naar details over hun karaktereigenschappen!

De cani-rando,

wat is dat?

Wandelen met een hond wordt gedaan met behulp van een elastisch koord dat de wandelaar en zijn metgezel verbindt. Deze oefening vergemakkelijkt de inspanning van het klimmen en stelt je in staat om in symbiose met het dier te zijn. Husky’s hebben energie te over, maar je sneeuwschoenwandeling is geen race! Na het leren van een paar eenvoudige commando’s (links, rechts, langzaam, vooruit…) ben je eindelijk klaar om op te stijgen.

In het hart van het bos

van het bos

Warme jas: dicht! Sneeuwschoenen: klaar! Hoofdlamp: aan!
Na te hebben gecontroleerd of je harnas en riem goed zijn afgesteld, is het tijd om samen met de mushers het hart van het bos in te trekken. Honderden lichtjes zullen onderweg je ogen laten fonkelen, een kans om het Oz-resort vanuit een andere hoek te ontdekken, in zijn nachtjasje.

Een maaltijd

trapper

De beloning ligt aan het einde van de route: Erwin, uw chef-kok voor deze avond, wacht op u bij het vuur om u allereerst een aperitiefje uit Oisans te geven. Het aperitief is ook voor de hondjes: nog voor de festiviteiten beginnen, moet je ze vastbinden en ze wat water geven, gekruid met sardinesap; het geheimpje om ze te lokken. Na dit kleine samenzijn kun je genieten van een Scandinavische maaltijd bereid boven een open vuur. De recepten zijn eenvoudig en heerlijk, in de grote traditie van de rooftochten in het hoge noorden. Na het luisteren naar de bergverhalen van Erwin en Barbara is het eindelijk tijd om naar huis te gaan, op te warmen in bed en opnieuw te dromen van deze prachtige Scandinavische ervaring.

Kun jij je de namen herinneren van de 30 honden in de roedel?

Hier zijn een paar aanwijzingen: Moon, Chinook, Ithai, Nashoba, Maikan, Nikita, Nousky, Joy, Nevada, Jeydep… de rest is aan jou!

Beleef de ervaring

pelsjager

Sluiten