Oz 3300

Oz is het dichtstbijzijnde en gemakkelijkste skioord van de Oisans. Het ligt 55 km ten zuiden van Grenoble, op slechts 1 uur rijden. Kom naar ons toe en geniet van het skiën en de zon in Alpe d’Huez Grand Domaine Ski.

Oz

Station

Oz ligt op 1350 m hoogte, in het hart van het skigebied Alpe d’Huez grand domaine Ski, en heeft de charme en authenticiteit van een “ski on” familie resort. Kom en ontdek de warme sfeer: de kleine woningen bekleed met hout of steen, de chalets en de dennenboom decor.

Oz

Dorp en gehuchten

Gelegen tussen Belledonne en de Grandes Rousses, bestaat Oz en Oisans uit 10 gehuchten en een resort, op 800 tot 1350 m hoogte. 11 gehuchten verspreid aan weerszijden die van Oz een van de meest uitgestrekte gemeenten van de Oisans maken. Oz Village, le Roberand, le Bessey, Sardonne, l’Ile d’Oz, le Boulangeard, le Pontonnier, la Beurrière, la Voûte, le Pré de l’Arche, l’Enversin. Deze gehuchten, soms met zo’n raadselachtige naam, herbergen vele schatten die overblijfselen zijn van een verleden en architectuur die uniek zijn voor de streek van de Oisans: oude schuren, washuizen, fonteinen… En niet te vergeten de 19e-eeuwse kerk in Oz Village en zijn vierkante piramidevormige klokkentoren.

Een ski-in, ski-out resort

In de winter, zodra de sneeuwvlokken de grond hebben bedekt, slalommen volwassenen en kinderen door het hart van het dorp, tussen de winkels door, en komen met ski’s aan aan bij de deur van hun accommodatie. De rust en het rustige levenstempo dat je verwacht van een vakantie in de bergen…

Oz-en-Oisans - Hiver [Teaser]
Oz-en-Oisans - Hiver [Teaser]
Oz-en-Oisans - Hiver [Teaser]
Sluiten