Pic Blanc Alpe D'huez 1 GlgphotoPic Blanc Alpe D'huez 1 Glgphoto
©Pic Blanc Alpe D'huez 1 Glgphoto|Guillaume Le Guillou

Het skigebied

Opening van 2 december 2023 tot 21 april 2024

Vanuit Oz en Oisans liggen twee skigebieden voor je open: het skigebied Oz – Vaujany en Alpe d’Huez Grand Domaine. Twee gebieden, twee mogelijkheden om het skiplezier te leren, te ontdekken of te herontdekken voor skiërs en snowboarders van alle leeftijden en niveaus. Gegarandeerde sneeuwzekerheid en ski-in, ski-out tot aan het resort dankzij de vele sneeuwkanonnen.

L’Alpe d’Huez Grand Domaine

Liefhebbers van uitgestrekte gebieden hoeven niet verder te zoeken… Oz en Oisans blijft de niet te missen toegangspoort tot een enorm en gevarieerd gebied, het Alpe d’Huez grand domaine Ski. Met een snelle en gemakkelijke toegang tot de gondel, kom en proef de 250 km aan pistes! Sarenne is de langste piste ter wereld, die begint bij de Pic Blanc (3330 m) en uitkomt bij de Gorges de Sarenne (1510 m). 16 km puur plezier in een unieke en grandioze omgeving.

De grootste verticale afdaling ter wereld

Glijd non-stop naar beneden op 2.205 m zonder de liften te nemen, in totaal ongeveer 1u30 skiën: een droom voor zelfs de gretigste skiërs. Vertrek vanaf de Pic Blanc, met een hoogtepunt op 3.330 meter, waar het adembenemende panorama 1/5de van Frankrijk beslaat. Zorg vervolgens voor sensatie op de mythische zwarte Tunnel piste, de rode des Rousses tussen rotsachtige balken, het Alpette plateau, de zachte blauwe Chalets piste voordat je het bos ingaat op de zwarte de la Fare om aan te komen bij de Enversin d’Oz (1125 m).

In een paar cijfers…
  • 68 skiliften
  • 963 sneeuwkanonnen
  • 250 km skiën op 100 pistes:
  • 42 groene pistes
  • 37 blauwe pistes
  • 39 rode pistes
  • 17 zwarte pistes

Oz-Vaujany skigebied

Het Oz-Vaujany skigebied is ideaal voor beginners en gemiddelde skiërs, met gevarieerde pistes van in totaal 53 km! Een zachte terugkeer naar het resort dankzij de blauwe piste van Chevreuils, die perfect is voor kinderen, beginners en mensen met vermoeide benen. Als je tijdens je verblijf het skigebied van Alpe d’Huez wilt verkennen, kun je profiteren van de dagpas Grandes Rousses. Toegang via de Poutran gondellift of de Alpette gondellift.

 

Bekijk de interactieve kaart!

Om te profiteren van de grote verticale dalingen, brengen de skiliften je naar de Pic Blanc op 3330m of de Dôme des Rousses op 2800m, de startpunten voor een aantal uitzonderlijke ski-afdalingen!

Sluiten