ErvaringDoe nieuwe energie op bij meren en watervallen
Lac BessonUne dame est assise au bord du lac Besson, en arrière plan verdure et falaises avec une remontée mécanique
©Lac Besson |Images et Rêves

Doe nieuwe energie op bij meren en watervallen

Oz, zijn uitgestrekte bossen van sparren en lariksen, zijn groene bergweiden en hoge granieten kliffen. Wie zou de rijkdom aan vers, kristalhelder water in dit Alpengebied vermoeden? Een beekje in de bocht van het pad, of meren op de hoogvlakten… Maak een wandeling over de paden, van het kreupelhout tot aan de voet van de bergtoppen, en geniet van de natuur op haar best.

De sfeer

van alpenmeren

Op 2000m hoogte verwelkomen uitgestrekte bergweiden en bosbessenvelden je voor een picknick met het gezin, een wandeling met je beste viervoeter of tijdens een yoga & wild meditatiesessie. Neem de tijd om je favoriete meer te kiezen: Carrelet, Lamat, Faucille, Noir of Besson?

Op 2800 m hoogte brengt de maanachtige sfeer van de rots je naar het Plan des Cavalles. In het noorden liggen de meren van Milieu, La Fare en Balme Rousse. Onder de Glacier de la Barbarate neemt het droge geluid van je voetstappen op de zandstenen tegels je mee op langere, zwaardere wandelingen. Bewonder in het zuiden het turquoise water van Lac Blanc met uitzicht op Alpe d’Huez.

A deux pas

des cascades

Le petit torrent du Roubier biedt een magisch schouwspel voor jonge avonturiers. In de zomer is het een populaire plek voor wandelaars, die hun batterijen opladen tijdens een pauze in het koele bos. Deze beek begeleidt je van de hoogvlakten naar de vallei, langs het Oz resort, Bessey, Roberand en het dorp, waar het ooit de oude molen voedde.Op de Alpette route zal je kinderlijke ziel genieten van het luisteren naar het kabbelen van de beekjes die je doorkruist. Als u liever de Col de Poutran GR volgt, ontdekt u de kracht en schoonheid van de natuur terwijl deze voorbij stroomt.

De schatten van het massief van de Grandes Rousses :

> ijzermijnen die dateren uit de Middeleeuwen.

> historische monumenten zoals de Abri Rajon en de Refuge de La Fare uit de tijd van het Oisans Verzet.

> de kwarts kristal punten die gevonden zijn in de buurt van de paden.

Sluiten