Zie foto's (5)

Het Combes-parcours

Sportrecreatie, Wielersport, Moutainbikecircuit in Alpe D'huez, Huez
33.0 km
3h 30min
Uitdagend
 • Gevarieerd parcours doorheen alpenweiden en kreupelhoutbossen dat langzaam afdaalt in de vallei van de Eau d'Olle. Het parcours is een afwisseling van kleine afdalingen en klimstukken zonder grote technische moeilijkheden maar die toch een goede conditie vereisen.

 • Parcours uit de gids "VTT en Oisans" (Oisans Tourisme)

  Vertrek : Alpe d'Huez (rond point des pistes), 1 850 m
  Aankomst : Bourg d'Oisans, 720 m
  Duur : 3 uur 30 minuten
  Afstand : 33 km
  Hoogste punt : 1850 m
  Laagste punt : 712 m
  Positief hoogteverschil : 583 m
  Negatief hoogteverschil : - 1 718 m
  Technisch niveau : 2/4
  Uithoudingsniveau : 3/4

  Kaart : Top 25 Bourg d'Oisans en Alpe d'Huez 3335 ET

  PARCOURS
  Dit parcours volgt de bewegwijzering FFC (XC 6) tot Oz station.
  In Alpe...
  Parcours uit de gids "VTT en Oisans" (Oisans Tourisme)

  Vertrek : Alpe d'Huez (rond point des pistes), 1 850 m
  Aankomst : Bourg d'Oisans, 720 m
  Duur : 3 uur 30 minuten
  Afstand : 33 km
  Hoogste punt : 1850 m
  Laagste punt : 712 m
  Positief hoogteverschil : 583 m
  Negatief hoogteverschil : - 1 718 m
  Technisch niveau : 2/4
  Uithoudingsniveau : 3/4

  Kaart : Top 25 Bourg d'Oisans en Alpe d'Huez 3335 ET

  PARCOURS
  Dit parcours volgt de bewegwijzering FFC (XC 6) tot Oz station.
  In Alpe d'Huez helemaal naar boven klimmen tot de "rond point des pistes" en vervolgens "le chemin panoramique" nemen (links van de stoeltjeslift van de Signal) die langs de Grande Sure loopt. De "chemin panoramique" volgen tot een oriëntatietafel. We pauzeren even om te genieten van het zicht alvorens af te dalen.
  We komen in de combe du Bras door de weg te volgen die recht door het woud loopt (niet naar rechts stijgen). Het hogere gedeelte van de Combe du Bras bestaat uit een aarden weg met haarspeldbochten. Lager wordt het terrein mineraal en technisch.
  We bereiken de asfaltweg van Huez - Villard-Reculas. Naar rechts draaien en na 3 km Villard-Reculas bereiken. De weg van de "Pas de la Confession" kijkt neer op de vlakte van Bourg d'Oisans en heeft bijzondere uitzichtspunten.
  Alvorens Villard Reculas te bereiken, rechts de bewegwijzering (XC6) volgen. Klimmen tot het kleine waterbekken van de Langaret. Vanaf hier loopt de weg door het bos.
  Aangekomen aan de kruising "Sardonne/Chemin des Combes" (aangeduid op een bord), de "chemin des Combes / Le Bessay" volgen. Het pad loopt door een klein beukenbos met enkele open plekken.
  Vanaf de Pré Raynaud verlaten we de bewegwijzering (XC6) en draaien we naar links richting Bessay. We steken het schilderachtige bruggetje van de Gay over, en vervolgens de Faubourg met zijn oude bergschuren.
  In Bessay gedurende 500 m op de weg klimmen tot de haarspeldbocht (1209m) en de chemin de la Rompure nemen in de richting van Enversin-d'Oz. De weg volgen en opletten voor de elektrische hekken tot aan de baan.
  In Enversin, naar links draaien om onder het gehucht te rijden. Ter hoogte van de laatste huizen, goed letten op een klein pad dat links afdaalt richting Pourchery (bord). Op het einde van de vallei het bruggetje oversteken en langs de flank tot op de baan klimmen.
  In Pourchery, links achter het chalet "La Maitreya" de bewegwijzering FFC (XC 7) volgen, en het pad nemen in de richting van het meer van Verney. Het pad snijdt verschillende keren de weg af. Vervolgens verderrijden op de baan tot de Pont Ratier.
  Langs het meer rijden om terug te keren naar Allemond.
  Er rest ons nog 10 km op een plat stuk alvorens zijn auto in Bourg d'Oisans te bereiken. We kunnen de dijk volgen en langs le Raffour rijden.

  Of, gedurende de zomerperiode, de stuwdam oversteken om naar Allemond te rijden waar we een gratis pendelbus kunnen nemen tot in Oz Station.
  Opgelet : je hebt een kabelbaanticket nodig om terug te keren naar Alpe d'Huez.
 • Vertrek
  Huez
 • Er zijn verschillende mogelijkheden om het vertrekpunt in Alpe d'Huez te bereiken. Neem 2 auto's en laat er één achter in Bourg d'Oisans.
  U kunt ook de bus nemen Bourg d'Oisans > Alpe d'Huez (lijn 3020).
  Gedurende het zomerseizoen zijn er de pendelbussen Allemond > Oz (opgelet : u heeft een ticket nodig om vanuit Oz met de kabelbaan terug naar Alpe d'huez te gaan).
 • Van 01/06 tot en met 31/10.
 • Milieu
  • Uitzicht op bergen
  • In de bergen
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Sluiten