Zie foto's (3)

Het lusparcours van de cols

Sportrecreatie, Wielersport, Fietsroute in Le Bourg-d'Oisans
150.0 km
7h 30min
Erg moeilijk
 • Dit parcours tussen Oisans en Savoie doet u de cols van de Glandon en de Croix de Fer overfietsen. Aan het begin van de klim begroeten de wielrenners elkaar. Iedereen zit dan ook in hetzelfde schuitje : heel moeilijk, heel lang maar zo mooi !

 • Parcours nr 15 uit de gids " Cyclo en Oisans " (Oisans Tourisme)

  Vertrek / aankomst (lus) : Bourg d'Oisans 720 m
  Duur : 7 u 30 min
  Afstand : 150 km
  Max. hoogte : 2071 m
  Min. hoogte : 463 m
  Hoogteverschil : 3820 m
  Max. hellingsgraad : 13%

  Kaart : Michelin kaart van het departement Isère, Savoie n° 333

  PARCOURS
  In Bourg d'Oisans neemt u de D1091 richting Grenoble.
  In Rochetaillée volgt u de richting "Allemond/Col du Glandon - Col de la Croix de Fer". Bij het buitenrijden van...
  Parcours nr 15 uit de gids " Cyclo en Oisans " (Oisans Tourisme)

  Vertrek / aankomst (lus) : Bourg d'Oisans 720 m
  Duur : 7 u 30 min
  Afstand : 150 km
  Max. hoogte : 2071 m
  Min. hoogte : 463 m
  Hoogteverschil : 3820 m
  Max. hellingsgraad : 13%

  Kaart : Michelin kaart van het departement Isère, Savoie n° 333

  PARCOURS
  In Bourg d'Oisans neemt u de D1091 richting Grenoble.
  In Rochetaillée volgt u de richting "Allemond/Col du Glandon - Col de la Croix de Fer". Bij het buitenrijden van Allemond, klimt u 2 bochten alvorens de stuwdam van Verney te bereiken. Fiets langs het meer en volg op het einde van de stuwdam het bord richting "Col du Glandon - Col de la Croix de Fer". Aan het einde van het meer begint een pittige klim tot het gehucht Rivier d'Allemond. Hier komen we een beetje op adem alvorens af te dalen tot in de vallei om vervolgens stevig te klimmen tot het meer Grand Maison waar het rotsachtig landschap plaats maakt voor mooie alpenweiden. Vervolg rustig uw weg tot de Col du Glandon (1924 m). Steek de col over en volg de D927 tot in Saint-Etienne-de-Cuines. In het centrum neemt u de D74 richting Sainte-Marie-de-Cuines. Rijdt onder de autosnelweg en neem vervolgens rechts de D1006 richting Saint-Jean-de-Maurienne. Aan het eerste rond punt neemt u de D906 richting "Saint Jean de Maurienne / Col de la Croix de Fer". Doorkruis Saint Jean de Maurienne door de richting "Vallée de l'Arvan" te volgen. Om Albiez-Le-Jeune te bereiken, volgt u de richting "Torino / St-Michel-de-Maurienne". Eénmaal in de industriële zone, volgt u de wegwijzer richting "Albiez-le-Jeune" (D81). Klim naar Albiez-le-Jeune via de D80, rijdt langs Albiez-le-Vieux en de Col du Mollard (1638m) tot de D926 die we blijven volgen tot de Col de la Croix de Fer.
  Op de Col de la Croix de Fer (2067m) bevindt u zich op het hoogste punt van het parcours. Het enige dat u nu nog moet doen, is afdalen tot in Bourg d'Oisans door de richtingen "Col du Glandon" en "Allemond" te volgen. Hier komt u terug op de heenweg.

  Variant : Via de vallei van de Arvan
  In Saint Jean de Maurienne neemt u de richting "Centre ville / Vallée de l'Arvan". Aan het rond punt met een reuze Opinel volgt u de D926 richting "Col de la Croix de Fer". Deze route is 10 km korter dan de route langs de col du Mollard (D80) maar de tunnels en de regelmatige wegenwerken maken het iets moeilijker.
  ---
  Afstand : 15 km
  Duur : 2 uur
  Hoogteverschil : 922 m
Sluiten