Le tour du lac du Verney

Met de e-bike rondom het meer van Verney

Sportrecreatie, Wielersport, Routes voor elektrisch ondersteunde cycli in Oz
29.0 km
 • Verlaat het gebergte en bereik het meer van Verney voor een mooie, frisse pauze. De uitzichten aan weerszijden van het meer veranderen constant en bieden mooie zichten op de omliggende valleien. Schoonheid en rust verzekerd !

 • PARCOURS
  In Oz station, de D44a afdalen tot Le Roberand, naar links draaien richting Le Boulangeard en verderrijden op de D44 tot Le Rafour om vervolgens de D526 te nemen tot in Allemond. Neem het kleine paadje dat stijgt tot de kerk van Allemond en geniet van het mooie uitzicht op het meer en zijn omgeving, daal vervolgens af tot de stuwdam en bereik het meer en zijn watersportbasis. Terug klimmen om de D43 te nemen richting Le Villaret op een mooie, rustige baan. We bereiken de baan van...
  PARCOURS
  In Oz station, de D44a afdalen tot Le Roberand, naar links draaien richting Le Boulangeard en verderrijden op de D44 tot Le Rafour om vervolgens de D526 te nemen tot in Allemond. Neem het kleine paadje dat stijgt tot de kerk van Allemond en geniet van het mooie uitzicht op het meer en zijn omgeving, daal vervolgens af tot de stuwdam en bereik het meer en zijn watersportbasis. Terug klimmen om de D43 te nemen richting Le Villaret op een mooie, rustige baan. We bereiken de baan van de Col de Croix de Fer, naar rechts draaien en langs het meer rijden. Het EDF Hydrelec museum bevindt zich rechts aan de rand van het meer. Rij verder en kom terug op de baan van Oz om Oz station te bereiken.

  PRAKTISCHE INFORMATIE
  Oplaadpunten : mogelijk in de restaurants van Allemond.
  Bevoorrading en restaurants tijdens de tocht : Allemond, het dorp van Oz.

  TE ZIEN TIJDENS DE TOCHT
  Interessante punten :
  De mooie baan van Le Villaret.
  De dorpen van Allemond en Oz.
  Het EDF Hydrelec museum
  Het meer van Verney, zijn restaurant en zijn watersportbasis (standup paddle, pedalo, windsurfen, optimist zeilbootjes).
  Markten : elke donderdagavond in het dorp van Oz en Oisans en elke maandagochtend in Allemond, Plan Barbier.
Sluiten