Vtt Descente 2013VTTiste admire la vue sur le télécabine de Poutran et la station d'Oz en Oisans
©Vtt Descente 2013|Bruno longo
Niet te missenDe meest indrukwekkende mountainbike-afdalingen

De meest indrukwekkende mountainbike-afdalingen

In het hart van het Grand Domaine van Alpe d’Huez biedt Oz 3300s je een uitzonderlijke omgeving om te mountainbiken! Van ludieke gebieden met faciliteiten tot natuurlijke singletracks, je vindt een enorme speeltuin in Oz en omgeving! Ontdek de meest veeleisende trails in de omgeving!

Onontdekt :

La Mad'Oz (EN 11)

De Mad’Oz, een gloednieuw rood enduroparcours dat de Col de Poutran aan het begin van de Games-sector op L’Alpe d’Huez verbindt met het skioord Oz: 4,5 km puur plezier in een minerale en bosrijke omgeving zo dicht mogelijk bij de Roubier. Dit Enduro parcours is ideaal voor gemiddelde tot gevorderde mountainbikers en is meer dan 4,5 km lang. Start op de Col de Poutran. De route loopt langs de beek de Roubier, met stukken over hellingen, door bossen en langs het meer boven het skioord Oz. Deze tot nu toe onontdekte omgeving maakt van deze route een van de toekomstige “juweeltjes” van het skioord. Een must-see!

 

 

Piste VTT Enduro - La Mad'Oz
Piste VTT Enduro - La Mad'Oz
Piste VTT Enduro - La Mad'Oz

Technische details :

de afdaling van Poutran (D3)

Met zijn zeer technische lay-out vereist deze internationaal erkende afdaling op het hoogste niveau te allen tijde inzet. Passages over stenen platen en dan het bos in worden gevolgd door een reeks schuine bochten, oversteken van bergstromen op een helling van gemiddeld 40% en op sommige plaatsen meer dan 65%. Ervaren mountainbikers kunnen zich meten met de grootste nationale en internationale kampioenen, die het parcours in minder dan 3 minuten afleggen!


Spectaculair :

het Alpette enduroparcours (EN 9)

De Balcons piste, een zwart Enduro parcours, is beschikbaar om Oz Station te bereiken. Je kunt vertrekken vanaf de gondellift van Poutran op 2100 meter door de verbinding van de Col de Poutran naar het plateau van Alpette te nemen, met uitzicht op de meren, en vervolgens de afdaling naar het resort aan te vallen onder de gondellift van Alpette, via een houten loopbrug boven de steenslagpistes. Spectaculair!


Verticaal :

hetégavalanchecircuit (EN 1)

De Mégavalanche brengt elk jaar meer dan 2.000 deelnemers samen die op een hoogte van 3.330 meter de Pic Blanc-gletsjer afdalen. Neem deze Enduro-route en beleef een onvergetelijke afdaling. Tussen sneeuw, rotspaden en bossen in het onderste gedeelte kun je op dit parcours zonder onderbreking meer dan 2.600 m verticaal naar beneden suizen.

Download de mountainbikekaart!

Om te profiteren van grote verticale dalingen, brengen de skiliften je naar de Pic Blanc op 3330m of de Dôme des Rousses op 2800m, de startpunten voor uitzonderlijke afdalingen tot in de vallei!

Sluiten