Piste de La Sarenne Alpe D'huez Grand DomainePiste de La Sarenne Alpe d'Huez Grand Domaine au départ du Pic Blanc avec des skieurs prêt à partir
©Piste de La Sarenne Alpe D'huez Grand Domaine
Niet te missenLa Sarenne, de langste zwarte piste van Europa

La Sarenne, de langste zwarte piste van Europa

Iedere skiër zou er graag over opscheppen: de langste zwarte afdaling van Europa. Stap op de kabelbaan Pic Blanc en klim naar 3330 meter, het hoogste punt van het skigebied. Bewonder het 360° uitzicht, trek de ski’s aan, doe de riemen om, laat het vizier zakken en ga op weg voor een afdaling van 16 km, van de Pic Blanc naar de Sarenne kloven.

Een uitzonderlijke omgeving

Om de piste van Sarenne op te gaan, moet je eerst de skiliften nemen. Vanaf Oz 3300 neem je de gondelbaan Poutran, vervolgens de DMC2 en tot slot de Pic Blanc gondelbaan: hier ben je op 3330 meter, aan de top van het skigebied, klaar om de 16 km piste te skiën! Voordat je aan je afdaling begint, kun je genieten van een uitzonderlijk panorama. Op een heldere dag kun je het skioord Les 2 Alpes, de Pic Bayle, de Meije, de Aiguilles d’Arves en zelfs de Mont Blanc zien! Volgens de legende biedt deze top uitzicht op ⅕ van het Franse grondgebied!

16 km afdaling

Als je eenmaal op de piste van Sarenne bent, kun je genieten van de afdaling zonder ook maar één lift te hoeven nemen! Maar je kunt ook de tijd nemen om de hoogte in te skiën met de Herpie stoeltjeslift. De zwarte piste van Sarenne brengt je helemaal naar beneden naar de gelijknamige kloof. Nadat je snelheid hebt gemaakt tijdens de afdaling, kun je rustig langs de rivier naar de stoeltjeslift skiën en teruggaan naar Alpe d’Huez om Oz 3300 te bereiken. Voor deze legendarische afdaling moet je rekenen op 2000 meter negatief hoogteverschil, 16 km afdaling en een gematigd stijgingspercentage van gemiddeld 12,5%!

Ontdek

het skigebied!

Om te profiteren van grote verticale dalingen, kunt u met de skiliften de Pic Blanc op 3330m of de Dôme des Rousses op 2800m bereiken, de startpunten voor uitzonderlijke ski-afdalingen!

Sluiten