Vue Aiguilles D'arves 2016@otoz (13)Vue Aiguilles D'arves 2016@otoz (13)
©Vue Aiguilles D'arves 2016@otoz (13)
Niet te missenPic Blanc

Pic Blanc

De Pic Blanc (3300 m) is het hoogste punt van het Massif des Grandes Rousses en biedt een uitzonderlijk panorama over 1/5 van het Franse grondgebied. Een oriëntatietafel is beschikbaar op de top.

De geschiedenis van de Pic Blanc…

Het was in de jaren 1870 dat Joseph Bayle, pastoor van het dorp Oz 3300, deelnam aan de eerste expedities naar de toppen van de Oisans. Het hoogste punt van het massief van de Grandes Rousses is naar hem vernoemd: Pic Bayle. Het was deze scherpe bergbeklimmer die de top de naam “Pic du Lac Blanc” gaf, tegenwoordig beter bekend als “Pic Blanc”. Ongeveer 90 jaar later werd de kabelbaan naar de top gebouwd. Veel skiërs, wandelaars en mountainbikers maken er gebruik van om de Pic Blanc te bereiken. Deze iconische plek is ook het startpunt van een van de beroemdste mountainbikewedstrijden: de Mégavalanche. Elke zomer racen mountainbikers over de Pic Blanc-helling naar Allemond, waarbij ze meer dan 2.600 m klimmen!

Een uitzonderlijke plek

De Mont Blanc, de Meije, de Grandes Jorasses… bergen zover het oog reikt! De Pic Blanc, die de gemeenten Oz 3300 en Le Freney d’Oisans doorkruist, is samen met de Pic Bayle (3.465 m) en de Pic de l’Étendard (3.464 m) een van de hoogste toppen van het massief van de Grandes Rousses. Vanaf de Pic Blanc kun je de omliggende bergmassieven bewonderen, met een oriëntatietabel die je helpt om elk van de toppen te herkennen: Pic Bayle, Grande Casse de Pralognan, Grande Motte de Tignes, Grand Paradis in Italië, de gletsjers van de Vanoise, de Dent Parrachée, de toppen van de Maurienne evenals de Meije en de Barre des Écrins… Het panorama is uitzonderlijk op een heldere dag: Het biedt een kleurenpalet dat varieert van het blauw van de lucht tot het oker en grijs van de rotsen, via het smaragdgroen van de meren en het wit van de eeuwige sneeuw…

Hoe kom ik op de Pic Blanc?

De Pic Blanc begint in het skioord Oz 3300 en is gemakkelijk bereikbaar met de skiliften:

  1. Télécabine de Poutran
  2. DMC 2 tot 2700 m
  3. Téléphérique du Pic Blanc

.

Sluiten