Pic Blanc Alpe D'huez 1 GlgphotoPic Blanc Alpe D'huez 1 Glgphoto
©Pic Blanc Alpe D'huez 1 Glgphoto|Guillaume Le Guillou
Niet te missenPic Blanc

Pic Blanc

De Pic Blanc is met zijn hoogte van 3330 m de hoogste top van het Grand Domaine van Alpe d’Huez. Op een heldere dag biedt dit uitkijkpunt een uitzonderlijk panorama over bijna ⅕ van het Franse grondgebied!

De geschiedenis van de Pic Blanc…

Van de eerste beklimming tot de toestroom van duizenden skiërs elke winter… Het was in de jaren 1870 dat Joseph Bayle, pastoor van het dorp Oz 3300, deelnam aan de eerste expedities naar de toppen van de Oisans. Het hoogste punt van het massief van de Grandes Rousses is naar hem genoemd: Pic Bayle. Het was deze fervente bergbeklimmer die de top de naam “Pic du Lac Blanc” gaf, tegenwoordig beter bekend als “Pic Blanc”. In 1963 werd de kabelbaan naar de top gebouwd en vandaag de dag kunnen veel skiërs en wandelaars de top van de Pic Blanc bereiken.

De hoogste top in het skigebied Alpe d’Huez Grand Domaine

Mont Blanc, la Meije, les Grandes Jorasses… bergen zover het oog reikt! De Pic Blanc, die de gemeentes Oz 3300 en Le Freney d’Oisans doorkruist, is samen met de Pic Bayle (3.465 m) en de Pic de l’Étendard (3.464 m) een van de hoogste toppen van het massief van de Grandes Rousses. Het landschap is uitzonderlijk op een heldere dag! Vanaf de Pic Blanc kun je de omringende bergketens bewonderen, met een oriëntatietabel om je te helpen alle toppen te herkennen: Pic Bayle, Grande Casse de Pralognan, Grande Motte de Tignes, Grand Paradis in Italië, de gletsjers van de Vanoise, de toppen van de Maurienne, evenals La Meije, de Barre des Écrins en de gletsjer van Mont-de-Lans…

Beginpunt van legendarische afdalingen: La Sarenne en Le Tunnel

Op een hoogte van 3.330 m is Le Pic Blanc de hoogste top in het skigebied. Maar het is ook het startpunt voor de meest legendarische afdalingen: La Sarenne, de langste zwarte afdaling van Europa (16 km afdaling!) en Le Tunnel, een duizelingwekkende afdaling met een doorgang door een tunnel die in de rots is uitgehouwen.

Hoe kom ik op de Pic Blanc?

Vanuit het resort Oz 3300 is de Pic Blanc gemakkelijk bereikbaar met de liften:

  1. Télécabine de Poutran
  2. DMC 2 tot 2700m
  3. Téléphérique du Pic Blanc

.

Sluiten