Randonnée Massif Des RoussesRandonnée Massif Des Rousses
©Randonnée Massif Des Rousses |OT Oz 3300 / CR
Niet te missenWandelen op hoogte

Wandelen op hoogte

De ene stap na de andere, soms op droge rotsen, soms op zacht gras. Voor je ogen rijzen de toppen van de omringende bergmassieven op en veranderen van kleur naarmate de dag vordert. Je droomt niet, deze buitengewone landschappen worden je in pure authenticiteit aangeboden, met een gemakkelijk vertrek vanuit het resort van Oz 3300 voor al je wandelingen.

Het plateau van de Lacs des Petites Rousses op 2050 m hoogte

Dit gemakkelijk toegankelijke plateau staat op de Werelderfgoedlijst en heeft fantastische schatten voor je in petto. Weelderige groene bergweiden, vijf meren op grote hoogte die zich in de valleien nestelen, rododendrons en bosbessenstruiken langs de paden. Het landschap nodigt uit tot kalmte en sereniteit. Het is de perfecte plek om nieuwe energie op te doen in de frisse, groene lucht, voor een picknick of een wandeling. Wat je niveau ook is, je zult zeker genieten van je uitstapje naar buiten op onze hooggelegen plateaus, onder het geluid van fluitende marmotten!

Het plateau van de Grandes Rousses op 2800 m hoogte

700 m hoger hangt een heel andere sfeer die je zal veroveren. De heldere okerkleurige rotsen van het Grandes Rousses massief voeren je mee naar een maanachtig en poëtisch landschap. In het noorden, een reeks jonge meren geboren uit smeltende gletsjers, waardoor ze kristalhelder turquoise water hebben. In het zuiden de immensiteit van het Lac Blanc en uitzichten op Alpe d’Huez en het Parc des Ecrins. Avonturiers kunnen de Pas de la Cochette nemen, richting de Col du Couard en Vaujany. De Barbarate gletsjer en Pic Bayle houden je in de gaten vanaf de top van hun voorgebergte, op een hoogte van meer dan 3.000 meter.

Toegang met kabelbaan of wandelpad!

  • Een beetje sportief?Toegang tot de hoogvlaktes via de Alpette route vanuit het resort, of via de Refuge de la Fare route naar Dôme des Rousses. Een ideaal gebied om te backpacken en te bivakkeren.
  • Als gezin? Gebruik gewoon de skiliften die in de zomer geopend zijn voor een halve of hele dag wandelen!
Sluiten