Raquettes Plateau De L'alpette 2019@images&reves (1)Raquettes Plateau De L'alpette 2019@images&reves (1)
©Raquettes Plateau De L'alpette 2019@images&reves (1)|Images et Rêves
Niet te missenWandelen op hoogte

Wandelen op hoogte

Gerust met sneeuwschoenen en stokken, of gewoon met je wandelschoenen, ga je op pad om de schoonheid van onze hoogvlakten te ontdekken, zelfs in de winter!

La Boucle des Lacs op 2000 m hoogte

Dit gemakkelijk toegankelijke plateau staat op de Werelderfgoedlijst en heeft fantastische schatten voor je in petto. Geprepareerde, veilige pistes maken het gemakkelijk om over te steken tussen de twee gondels bij l’Alpette en Poutran. Ontdek de schoonheid van deze besneeuwde landschappen: de prachtige watervallen van ijs langs de kliffen, de smetteloze toppen van de omringende massieven en de vijf ijzige meren (Carrelet, Lama, Faucille, Besson en Noir) verborgen onder de poeder. Liefhebbers van nordic walking? Neem de permanente route bij l’Alpette! In de zomermaanden, wanneer het water ontdooit, kun je zelfs de flora en fauna weer langzaam tot leven zien komen.

De Col du Lac Blanc op 2800 m hoogte

Begin vanaf de Dôme des Rousses en daal via een mooie wandeling af naar de Grotte de Glace op 2700 m hoogte. Een geweldige kans om met het hele gezin te bezoeken! Laat je overweldigen door de immensiteit van het plateau van de Grandes Rousses, waar Pic Bayle (3465m), Pic de la Pyramide (3382m) en Pic Blanc (3330m) over uitkijken.

Een uitstapje naar Alpe d’Huez?

Vanuit de gondellift Poutran bereikt u Alpe d’Huez te voet in iets minder dan een uur via het voetgangerspad “Boucle de Poutran”. Breng een gezellig moment door in een van de beroemdste skioorden van de Alpen!

Bereid uw uitstapje naar de bergen voor

We dromen er allemaal van, van die verse, ongerepte sneeuw die knispert onder onze voetstappen! Maar om het goed te doen, moet je goed beginnen. En vooral, in alle veiligheid vertrekken. Voordat je gebruik gaat maken van de geprepareerde voetgangerspistes, moet je bij het toeristenbureau of de skiliften informeren naar de opening van de wandelpaden op grote hoogte en de weersverwachting voor die dag.

Onze routes

favorieten

Sluiten