Ervaring

Film je afdaling op de tunnelpiste

Piste du Tunnel Alpe d'HuezDes skieurs descendent la piste noire bosselée du Tunnel sur l'Alpe d'Huez Grand Domaine.
©Piste du Tunnel Alpe d'Huez |Pascal Tournaire

De Tunnel piste, met zijn buckelwanden, adembenemende uitzichten en tunnel uitgehouwen in de rots, is een legendarische zwarte piste! Deze piste, voorbehouden aan ervaren skiërs, verdient het om vereeuwigd te worden!

Een piste

insolite

De Tunnel piste begint bij de Pic Blanc op 3330m hoogte. Deze zwarte piste begint net buiten het kabelbaanstation met een eerste wand die je benen (goed) doet pompen voordat je de ingang bereikt van de beroemde tunnel waaraan de piste zijn naam ontleent. De tunnel is besneeuwd door de skipatrouilleurs en dankzij de lichte helling van 3% glijd je moeiteloos door het verlichte mineraalwater.

In de Top 10 afdalingen

de steilste ter wereld!

Bij de uitgang wacht je de grote sensatie! Een adembenemend uitzicht, een gevoel van hoogtevrees. Met een gemiddelde helling van 35 graden (70%) is dit een van de steilste hellingen in de Alpen. Onder je voeten bereikt een indrukwekkend veld moguls Lac Blanc, waar een kleine stoeltjeslift je terugbrengt naar het vertrekstation van de Pic Blanc-gondelbaan op 2700 meter boven zeeniveau. Na een paar minuten van observatie (of aarzeling) is het jouw beurt, je neemt de eerste bocht (phew! het gaat voorbij… ) en valt de hobbels aan… Hier ga je voor je eerste tunnel. Op adem komen….Heb je het gedaan? Goed gedaan! Nu hoef je het alleen nog maar aan je vrienden te vertellen, met bewijs als bewijs 😉

“Het boren van de tunnel, toevertrouwd aan het bedrijf Vigne d’Oris-en-Rattier, begon op 16 juli 1964, stroomopwaarts, op de gletsjer van Sarenne. , argumenteerden zijn tegenstanders, die voorstander waren van de aanleg van een weg op de bergkammen in de sector Herpie. De controverse escaleerde. Het oordeel van Émile Allais, skikampioen en erkend pionier op het gebied van pistemarkering en -onderhoud in Frankrijk, was onweerlegbaar: “Het zal de eerste keer zijn, maar je moet een tunnel aanleggen!” Het enige wat nog moest gebeuren was het bepalen van de helling. Opnieuw biedt Georges Rajon de oplossing. Een snelle berekening stelde hem in staat deze te schatten op 3%” (Bron: Marion Frison, IsereMag)

Sluiten