ErvaringOntdek langlaufen op hoogte
Ski De FondSki De Fond en altitude.
©Ski De Fond |Laurent SALINO

Ontdek langlaufen op hoogte

Bij Oz 3300 kun je leren langlaufen of je techniek perfectioneren! Of je nu kiest voor de skaterstep of voor het alternatief: ga naar het Alpe d’Huez Grand Domaine voor toegang tot geprepareerde pistes op hoogte en glijd in vrijheid!

Een sportieve en leuke activiteit

Langlaufen wordt in verschillende stijlen beoefend: afwisselend op de rails die door de loipe worden getrokken of schaatsen door de glijbaan op de ski’s (aan de ene kant en dan aan de andere kant, zoals op schaatsen of skeelers) aan te drijven. Langlaufers dragen speciale schoenen die vrij flexibel zijn, stokken en ski’s die dunner en lichter zijn dan die voor alpineskiën. Met deze sport werk je aan je evenwicht en uithoudingsvermogen en mobiliseer je een groot deel van je lichaam (romp, dijen, buikspieren, enz.). Gevorderden trainen de technieken van het “gelijktijdig duwen”, wat erg handig is om snelheid te maken en te sprinten, of de “one-step” op vlak terrein of lichte beklimmingen.

Skiplezier op hoogte

Langlaufen is een aangename en vriendelijke manier om er even helemaal uit te zijn en de natuur te herontdekken. Ver weg van de drukte geeft het alle liefhebbers een gevoel van vrijheid. Vanaf Oz 3300 kun je met de gondel omhoog naar de langlaufloipes op 2100 meter hoogte. De loipes bieden een prachtig uitzicht op de besneeuwde hoogvlaktes en de omliggende bergen. Je kunt kiezen uit twee routes: het Circuit des Lacs (20 km rode loipe), een vrij heuvelachtige sportieve route, en de Boucle de Poutran (10 km blauwe loipe), geschikt voor skiërs van alle niveaus.

Twee nummers

verzorgd

Sluiten