NIKON D800, AF Zoom 28-70mm f/2.8D, à 45mm, f/2.8, 1/100, 640 ISO. Photo Pascal TournaireNIKON D800, AF Zoom 28-70mm f/2.8D, à 45mm, f/2.8, 1/100, 640 ISO. Photo Pascal Tournaire
©NIKON D800, AF Zoom 28-70mm f/2.8D, à 45mm, f/2.8, 1/100, 640 ISO. Photo Pascal Tournaire|Pascal Tournaire
Niet te missenIjsgrot

Ijsgrot

Waarom niet even pauzeren tussen twee afdalingen om de ijsgrot op 2700m hoogte te bezoeken? Sculpturen op ijs, op sneeuw… Betreed een natuurlijke kunstgalerie! In het hart van het Grand Domaine van Alpe d’Huez biedt de ijsgrot 120 meter galerij vormgegeven door kunstenaars.

Een kunstmatige en kortstondige grot

Al meer dan 20 jaar wordt de ijsgrot elk jaar kunstmatig gecreëerd. Gidsen uit het hooggebergte kwamen op het idee om deze grot te bouwen met behulp van een met lucht gevulde tunnel, de structuur loopt vervolgens leeg nadat deze is bedekt met sneeuw. De grot wordt aan het begin van het seizoen gemaakt en blijft de hele winter open tot het skigebied in april sluit. Elk jaar krijgen de kunstenaars een ander thema opgelegd om de sculpturen te maken: de Himalaya (2018), de kermis (2019), boerderijdieren (2020)…

Een leuk familiebezoek

Je hoeft geen speleoloog te zijn om deze grot te bezoeken, hij is toegankelijk voor iedereen! Zet je ski’s neer bij de ingang en betreed een magische wereld! De ijsgrot ligt op 2700 meter hoogte in het hart van het skigebied. Het is 120 meter galerij en iglo in al zijn glorie, en biedt je een wit spektakel van magie en verrukking. De sculpturen worden onthuld in een lichtgevende en kleurrijke omgeving. Neem de tijd om het detail en de precisie van de uit de sneeuw of het ijs gehouwen werken te bewonderen. Geniet van de koelte van deze ruimte: ongeacht de omstandigheden buiten, stijgt de temperatuur niet boven de 1°C! Een plek die je niet mag missen, deze grot heeft vele wonderen om ontdekt te worden!

Een poëtische plek op het Grand Domaine van Alpe d’Huez

Om toegang te krijgen tot de ijsgrot ga je naar de 2e sectie van het DMC op 2700m. Een ideaal bezoek voor een poëtische pauze tussen twee ski-afdalingen of voor een voetgangerswandeling die bereikbaar is met de skilift. Er moet entree worden betaald voor de grot, dus vergeet je wisselgeld niet. Een tip: als het helder weer is, neem je de Pic Blanc-kabelbaan om het hoogste punt in het skigebied te bereiken en te genieten van een adembenemend uitzicht op de Alpentoppen!

Sluiten