plateau-des-lacs-ete-2020imagesreves-30.jpg
Niet te missenCursus oriëntatieloop

Cursus oriëntatieloop

Bij Oz 3300 is oriëntatieloop een leuke manier om het dorp, het resort en de omgeving te bezoeken en een aantal ongewone plekken te ontdekken!

Ontdek een terrein dat ideaal is voor oriëntatielopen

Kompas en kaart in de hand, en je kunt beginnen aan een bijzonder leuke buitensport! Bij oriëntatielopen (of kortweg oriëntatielopen) verken je het platteland op zoek naar markeringen. De parcoursen zijn geschikt voor alle leeftijden, niveaus en smaken! Er zijn verschillende gebieden om te verkennen: in het dorp, op het resort of in het bos. Er zijn drie concepten om uit te kiezen: zelfbegeleidend, inleidend of fotorally.

Vervolg routes voor alle niveaus

In autonomie worden verschillende routes aangeboden, van groen tot zwart, sommige voor kinderen en andere voor meer ervaren, met slechts één regel: lees de kaart goed zodat je je oriëntatie niet kwijtraakt! Degenen die meer gewend zijn aan trekking in de bergen zullen de uitdaging aangaan om de bospaden te volgen op zoek naar de markeringen die aan de bomen hangen. Hazen, uilen, vossen… vergezeld door hun ouders, zullen de kleintjes liever de “dier”-markers vinden die in het park verborgen zijn. De perfecte gelegenheid om geheime hoekjes te ontdekken tijdens een gezinsuitstapje. Kun je de plaatsen en voorwerpen op de foto’s vinden? Dat is het idee achter de fotorally, een leuke manier om het dorp van Oz 3300 te ontdekken… een schattenjacht voor jong en oud!

Leer meer over oriëntatielopen!

En om uw oriëntatieloopervaring te perfectioneren, biedt de instructeur van het resort een wekelijkse introductie tot oriëntatieloop, waarin de essentiële technieken aan bod komen: kaartlezen (kleuren en symbolen), oriënteren met een kompas, het landschap interpreteren (vegetatie, rotsen, water…), reliëf begrijpen met hoogtelijnen, een azimut tekenen…

De uitrusting is verkrijgbaar bij het toeristenbureau: ponskaart, kompas, IGN-kaart van de routes, gidsboekje…

Bereid voor

jouw reis

Sluiten