Lac Besson 2019 294Lac Besson 2019 294
©Lac Besson 2019 294|Images et Rêves
Niet te missenHet Plateau des Lacs des Petites Rousses

Het Plateau des Lacs des Petites Rousses

Schuif je wandelschoenen aan en vertrek op 2000 m hoogte om het plateau van de Lacs des Petites Rousses te ontdekken, een geklasseerd natuurgebied. Een uitzonderlijk natuurgebied om te wandelen rond 5 meren, gescheiden door vochtige weiden en door gletsjers gepolijste rotsen. Een natuurwandeling die erg gewaardeerd wordt door gezinnen!

Ontdek… het merenplateau

Vanaf Oz 3300 neem je de Alpette of Poutran kabelbaan naar het prachtige wilde plateau van de Petits Rousses meren. Op een hoogte van 2.000 meter wordt u getrakteerd op panoramische uitzichten over het Belledonne-, Taillefer- en Vercorsgebergte. Als je de route van de Lus des Lacs neemt, kom je in het hart van een beschermd natuurgebied. Het pad loopt langs vijf meren: Lac Besson, Lac Blanc, Lac Noir, Lac Faucille en Lac Carrelet. Elk meer heeft zijn eigen kleur, grootte en diepte. Neem even de tijd om Lac Noir te fotograferen, bekend om zijn spiegeleffect waar alle schoonheid van de lucht en het landschap wordt weerspiegeld op het oppervlak.

Fotograferen… bergfauna en -flora

Wandelen is een gelegenheid om de fauna en flora van dit subalpiene balkon te ontdekken. In de meren leven vissen en kleine amfibieën. Langs het water groeien rododendrons in kleine bosjes en produceren geurige roze bloemen, evenals martagellelies, wilde orchideeën, gletsjer boterbloemen, lente gentianen, Europese distels en trollen… Tijdens je wandeling kun je de roep van marmotten horen die onder de rotsen schuilen – wees stil en houd je ogen open voor de kans om er een paar te zien. Je kunt ook gemzen zien die van rots naar rots springen, perfect in balans op de toch steile kliffen… En vergeet niet omhoog te kijken om de vlucht van vogels en roofvogels te bewonderen.

Ontdek de route!

Deze tocht is perfect voor gezinnen en gelegenheidswandelaars. Gemakkelijk bereikbaar met de gondel, geniet je van de verschillende uitzichtpunten over de massieven van Belledonne, Taillefer, Grandes Rousses en Écrins.

Het merenplateau

te voet of op de mountainbike

Sluiten